Spoorboekje: Champions League-finale én duel om 200 miljoen

26 mei 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 26 mei.

 

Nieuws

Oranje verzamelt zich

Het Nederlands elftal komt zaterdag wederom bijeen. Ditmaal niet met 'stagiairs' tussen de grote jongens: nee, bijna de voltallige selectie van Ronald Koeman meldt zich in Zeist. Uiteraard zijn de Champions League-gangers er nog niet bij, maar verder is iedereen van de partij om zich voor te bereiden op de oefeninterlands met Slowakije en Italië.

Specials

{image[326303][right-half][]}De 200 miljoen euro lonkt voor favoriet Fulham

Behalve een toegangsbewijs voor de Premier League, staat vanavond ook 200 miljoen euro op het spel voor Aston Villa en Fulham. De winnaar van de Championship-finale keert terug naar het hoogste niveau van Engeland en spekt de clubkas met een megabedrag, waarmee het zich financieel kan meten met Europese subtop. Fulham mag zich vooraf het meest kansrijk rekenen voor die miljoenen, blijkt uit onze preview.

Wedstrijden

Kozakken Boys - Katwijk (15.30 uur)

In de Tweede Divisie hebben ze het mooiste duel voor het laatst bewaard: wie wordt er kampioen van de competitie? Dat is de vraag waar we zaterdagmiddag antwoord op krijgen. Kozakken Boys zal gezien de resultaten in de laatste weken vooral blij zijn met de kans die ze krijgen. Katwijk hoopt ondanks de mindere vorm zich alsnog tot de allerbeste van het derde niveau van Nederland te mogen kronen.  

Aston Villa - Fulham (18.00 uur)

Jaap Stam zal zich de 'wedstrijd van 200 miljoen' van afgelopen seizoen nog ontzettend goed herinneren. De Nederlandse coach verloor na strafschoppen van Huddersfield Town. Wie wordt ditmaal de winnaar? Fulham is op basis van de statistieken favoriet, maar Aston Villa heeft good-old John Terry in het team. De voormalig captain van Chelsea heeft beloofd door te gaan als hij promoveert met zijn club.

Real Madrid - Liverpool (20.45 uur)

Zet Virgil van Dijk de kroon op zijn eerste droom halfjaar in Liverpool of grijpt Real Madrid de cup met de grote oren voor het derde (!) jaar op rij. Dat is de inzet tussen Real Madrid en Liverpool zaterdagavond in Kiev. Naast die belangen, spelen ook de financiën, grote eergevoelens en ook de strijd tussen Mohamed Salah en Cristiano Ronaldo natuurlijk een grote rol. Wie van hen gaat er mee aan de haal?

Voetbal op tv

15.30 uur: Kozakken Boys - Katwijk, FOX Sports 1 - live verslag van kampioensduel in de Tweede Divisie

17.55 uur: Aston Villa - Fulham, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van de Championship-finale

20.05 uur: Real Madrid - Liverpool, Veronica - live verslag van Champions League-finale met voor- en nabeschouwing

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen