Wijnaldum heeft middenvelder Zidane nog altijd als idool

25 mei 2018, 17:25

Georginio Wijnaldum mag zaterdagavond in de Champions League-finale weliswaar tegenstander zijn van Real Madrid en diens trainer Zinedine Zidane. Nog altijd is de legendarische Franse oud-middenvelder een voorbeeld voor de Nederlander van Liverpool. "De speler Zidane is nog steeds mijn idool", vertelt hij.

Dat doet hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Niet de coach. Omdat ik hem niet persoonlijk ken. Hij blijft voor mij de geweldige voetballer, de maestro. Misschien zeg ik hem dat in Kiev nog wel", aldus Wijnaldum, die ook met een Nederlandse voormalig profvoetballer een uitstekende relatie heeft: Willem van Hanegem.

"Ik heb heel veel contact met hem. Meestal toevallig. En dan praten we uren over voetbal. Dat gaat er nu weer van komen", verwacht Wijnaldum. "Willem is altijd kritisch. Dat is goed. Hij doet dat om je te helpen. Daar houd ik wel van."

Wijnaldum is ook kritisch op zijn eigen spel. Bijvoorbeeld over het feit dat hij niet zo heel veel doelpunten maakt, al komt dat mede door de andere rol die hij heeft. In Kiev komt daar wellicht verandering in. "Bijna al mijn goals voor Liverpool waren belangrijk. Ik hoop dat ik het in Kiev op het allerbelangrijkste moment weer doe", aldus 'Gini'.

Gaat Real Madrid er weer vandoor met de titel of zal Liverpool toeslaan in Kiev? Check hier wat de bookmakers denken!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen