Lammers en Bacuna geven visitekaartje af bij zege Jong Oranje

25 mei 2018, 23:57

Jong Oranje heeft de eerste oefenwedstrijd tijdens de trip naar Zuid-Amerika geen kind gehad aan de leeftijdsgenoten uit Bolivia (1-4). PSV'er Sam Lammers en FC Groningen-middenvelder Juninho Bacuna, zij staan beiden voor een transfer deze zomer, gaven hun visitekaartje af, terwijl Javairo Dilrosun en Ferdi Kadioglu hun debuut maakten bij de beloften van Oranje.

Veel mensen waren er in Bolivia overigens niet getuige van hun debuut. In een compleet leeg stadion werd Oranje namelijk ontvangen door een zeer zwak Bolivia. Toch kwam die ploeg, op een even zo goed bijzonder slecht veld, op voorsprong uit een vrije trap. Luis Fernando Munoz schoot binnen, al zag Feyenoord-keeper Justin Bijlow er niet bepaald lekker uit bij de zwabberende bal.

Een minuut later was het overigens alweer gelijk: Bacuna maakte zijn eerste treffer namens Jong Oranje. Zijn rollertje was eveneens houdbaar, ditmaal ging de goalie van Bolivia niet vrijuit. En dat was tekenend voor de matige wedstrijd, waarin het doelpunt van Lammers, Oranje's tweede, een uitzondering was. Hij schoot vlak voor rust prachtig binnen: met het lichaam over de bal draaide hij kort weg en schoot in hoog in de korte hoek.

Hoogstand was het ondanks die treffer allemaal ook na de rust niet. De spits van PSV, die naar verluidt in gesprek is met zowel sc Heerenveen als ook VVV-Venlo, tikte van dichtbij na een uur de 1-3 binnen. Bacuna, ook hij verlengt zijn contract bij FC Groningen vooralsnog niet in de hoop een stap omhoog te kunnen maken, was verantwoordelijk voor de laatste treffer van Jong Oranje, waar Erwin van de Looi al op de bank zat.

De coach is de opvolger van Art Langeler, die deze oefenduels officieel nog de bondscoach is. Hij gaf Kadioglu speeltijd, waardoor ook de NEC'er zijn debuut mocht maken. Dilrosun begon tevens in de basis, waardoor Indy Groothuizen vooralsnog de enige speler in de selectie is zonder interland bij Jong Oranje. Hij krijgt dinsdag tegen Paraguay nog een kans om in actie te komen: dat is het tweede en laatste oefenduel van de trip naar Zuid-Amerika.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen