'Beenie Man' de held van Trinidad & Tobago

Ger
11 juni 2006, 00:01

Populair was Leo Beenhakker al in Trinidad & Tobago sinds hij het nationale team voor het eerst in de historie naar het wereldkampioenschap voetbal leidde. Maar na de 0-0 in het openingsduel met Zweden is 'Beenie Man' helemaal een held. "De mensen van Trinidad dragen 'coach Leo' in hun hart", jubelde een grijnzende fan op straat.

De remise voelde als een overwinning voor Trinidad, waar Beenhakker ook wel Beenie Man wordt genoemd. Het is de troetelnaam voor de trainer die het land in de schijnwerpers heeft gezet. Beenie Man is een Jamaicaanse dancehall-DJ die immens populair is in het Caribisch gebied. Beenhakker zal na zaterdag met hem kunnen wedijveren. De 'Soca Warriors', zoals de bijnaam van Trinidad luidt, zijn thuis immens populair.

Beenhakker maakte zich niet erg druk na afloop, daarvoor heeft hij al te veel meegemaakt. Toen hem werd gevraagd of hij ooit meer lol had gehad dan zaterdag, zei hij dan ook beslist: jazeker. "Als je al 42 jaar meeloopt in deze mooie jungle, heb je meer mooie momenten gehad. Maar ik zal niet ontkennen dat ik het nu ook prima naar mijn zin heb. Dit is voor ons natuurlijk wel een fantastisch resultaat."

Nadat het gelijkspel was zekergesteld, toonde Beenhakker zijn emoties. Hij vierde het punt met de handen omhoog en knuffelde met assistent Wim Rijsbergen en zijn Zweedse voetbalvriend Zlatan Ibrahimovic, die als afscheid nog een vluchtige kus kreeg. Eenmaal van het veld veranderde Beenhakker echter al snel weer in de bekende voetbalcoach, die uiterlijk onbewogen zijn verhaal deed en stiekem genoot.

Dat laatste had hij ook aangekondigd, voor het begin van het toernooi. Beenhakker wilde genieten en hij wenste dat zijn spelers dat in het veld ook zouden uitstralen. "Vreselijk genieten", noemde Beenhakker dat de dag voor de wedstrijd. Zaterdag lukte dat, hoewel dat meer door het resultaat kwam dan door de spelvreugde. 

Na de rode kaart voor zijn verdediger Avery John, verraste Beenhakker door een andere verdediger te wisselen voor een aanvaller. "Iedereen verwacht op zo'n moment dat je een extra verdediger inbrengt, maar dat deed ik juist niet. Het was fantastisch dat mijn ingreep werkte. De spelers mogen vandaag feest vieren, vanaf morgen concentreren we ons op Engeland", zei Beenhakker, voor wie het toernooi al nauwelijks meer kapot kan. Dat geldt ongetwijfeld ook voor de echte Beenie Man. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen