Platini vrijgepleit: "Dit bewijst mijn onschuld, ik keer terug"

26 mei 2018, 15:32

Michel Platini is naar eigen zeggen vrijgepleit door de Zwitserse autoriteiten. De Franse oud-voorzitter van de UEFA werd verdacht van het aannemen van dubieuze betalingen, maar stelt dat het onderzoek van de Zwitserse justitie geen strafzaak heeft opgeleverd.

Platini nam in 2011 een kleine twee miljoen euro aan van Sepp Blatter, die toen preses was van de FIFA, voor werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 zou hebben verricht voor Blatter. Volgens de ethische commissie van de FIFA was de betaling niet transparant en was er sprake van belangenverstrengeling. Daardoor werd Platini voor acht jaar geschorst, maar die straf werd later gereduceerd tot vier jaar.

Ook bij de Zwitserse justitie opende een onderzoek naar Platini, maar dat heeft volgens de Fransman geen strafzaak opgeleverd. "Na drie jaar onderzoek heeft het Openbaar Ministerie van Zwitserland bevestigd dat er geen aanklacht is of zal komen wat betreft mijn werkzaamheden voor de FIFA'', aldus de 62-jarige Platini.

Een woordvoerder van het Zwitserse OM laat weten dat er slechts gemeld is dat er 'op dit moment' geen sprake is van een aanklacht. "Dat de zaak gesloten is, is een onjuiste interpretatie." Platini staat er anders in. "Dit bewijst mijn onschuld. De afgelopen jaren waren moeilijk en pijnlijk voor mij en mijn familie. Mijn eer en integriteit zijn bezoedeld. Ik ben beroofd van drie jaar van mijn professionele leven. Ik zal terugkomen. Waar, wanneer, hoe? Dat is te vroeg om te zeggen. Maar ik keer terug in het voetbal.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen