Buijs toont zich waardig verliezer: "Dit is geen smetje op vier jaar"

26 mei 2018, 21:17

Trainer Danny Buijs kon zaterdagmiddag met Kozakken Boys de titel in de Tweede Divisie uiteindelijk niet grijpen. Toch is de oefenmeester bijzonder trots op zijn ploeg en stapt hij met een goed gevoel over naar Eredivisionist FC Groningen. "Dit is geen smetje", aldus Buijs over zijn succesvolle periode met Kozakken Boys.

Dat vertelde hij tegenover Omroep Brabant. "Uiteindeljk is Katwijk de terechte kampioen, als je uiteindelijk bovenaan staat. Maar we hebben onszelf vandaag echt tekort gedaan. We hebben een paar honderd procent kansen gehad voor rust en ook in de tweede helft. Op een gegeven moment komen ze niet meer over de middellijn."

Toch hield Katwijk stand en voor hen was de 0-0 uitslag genoeg voor het kampioenschap op het derde niveau van Nederland. "Dan moet je uiteindelijk ook een waardig verliezer zijn. We hebben ondanks hun goede verdediging nog vijf á zes goede kansen gecreëerd. Ik kan de jongens moeilijk verwijten dat ze die er niet inschieten. Ik ben echt trots op die gasten."

Al met al overheerste bij Buijs dan ook de trots van de door hen geleverde prestatie. "Dit is geen smetje. Natuurlijk ben je teleurgesteld dat je het kampioenschap uiteindelijk niet pakt, maar geen smetje. Ik heb vier jaar geweldig met ze samengewerkt", aldus Buijs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen