Van Dijk eerlijk na CL-finale: "We hebben terecht verloren"

26 mei 2018, 23:27   Bijgewerkt: 26 mei 2018, 23:40

Het verlies in de Champions League-finale van zaterdagavond doet Virgil van Dijk ontzettend veel pijn. Het gevoel dat de 1-3 nederlaag niet meer recht te zetten was, kon hij maar moeilijk beschrijven. "Het is vreselijk. Ongelofelijk. Dit wil je niet nog een keer meemaken", vertelde hij tegenover Ziggo Sport.

"Ik had de 1-0 niet eens gezien. Heel raar. Maar als een club als Real Madrid op voorsprong komt, weet je dat het nog lastiger wordt", vertelde de verdediger, die met een kopbal nog het dichtst bij het eerste doelpunt van de wedstrijd was, na het duel. "We kwamen nog terug, maar dan maken ze zo'n wonderdoelpunt."

Bij het eerste en derde doelpunt was er echter vooral de hand van Loris Karius, die overigens vlak voor zijn blunders een forse elleboog kreeg van Sergio Ramos, die Real hielp. Van Dijk viel zijn ploeggenoot desondanks niet af. "We doen het samen. Dat hoort bij het vak. Je moet ook een goede verliezer zijn om een medaille mee naar huis te nemen. We hebben terecht verloren, al vind ik dat erg jammer."

Een bijzonder grote domper was ook het uitvallen van Mohamed Salah, na een half uur voetbal. Van Dijk: "Het is frustrerend dat hij geblesseerd raakt. Natuurlijk missen we hem, maar we hadden nog genoeg kwaliteit op de bank zitten", vond Virgil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen