Terugblik op finale: records Zidane en Ronaldo, Liverpool faalt

27 mei 2018, 11:02   Bijgewerkt: 27 mei 2018, 11:10

De Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool die zaterdag in 3-1 eindigde heeft voldoende stof tot napraten gegeven. Uiteraard waren er de twee goals van invaller Gareth Bale, de flaters van Loris Karius en het uitvallen van Mohamed Salah, maar er zijn meer statistieken de moeite waard om te bekijken.

Zidane de geschiedenisboeken in

Ronaldo recordhouder in de Champions League

De eindzege die zaterdag werd geboekt is met name voor Cristiano Ronaldo speciaal. De Portugees heeft het toernooi nu vijf keer gewonnen en daarmee voert hij het klassement aan. Geen enkele andere speler in de geschiedenis heeft datzelfde gepresteerd. Andrés Iniesta en Clarence Seedorf wonnen het toernooi vier keer, maar kunnen dus niet tippen aan Ronaldo.

Bale een geweldige invaller

Hij begon niet in de basis, maar toch werd Gareth Bale de man van de wedstrijd tegen Liverpool. De Welshman is de eerste speler ooit die twee keer scoort als invaller in een Champions League-eindstrijd. Bovendien viel zijn eerste treffer na amper 122 seconden. Het is echter nog maar de vraag of de aanvaller ook komend seizoen nog in Madrid speelt. 

Aanvoerder Ramos echte prijzenpakker

Matige statistieken voor Klopp

Waar Zidane zeer goede statistieken kan overleggen als het om finales gaat, geldt dat niet voor Jürgen Klopp. De trainer van Liverpool heeft nu zes van zijn zeven 'grote' finales verloren. De enige grote prijs die de Duitse trainer pakte, was de Duitse beker met Borussia Dortmund in 2012.

Het enorme falen van Karius

Pieken op de juiste momenten, dat is belangrijk als speler in de top. Loris Karius kreeg het in ieder geval niet voor elkaar. De keeper van Liverpool maakte in de gehele Champions League-campagne geen enkele fout, maar ging zaterdag in Kiev twee keer compleet de mist in. Hij werd daarmee de absolute schlemiel van de wedstrijd.[photo,114192,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen