Icoon Dirk Kuyt krijgt prachtig afscheid in sfeervolle Kuip

27 mei 2018, 15:46

De Dirk Kuyt Testimonial is zondagmiddag prachtig verlopen. In een zonovergoten en volle Kuip maakten vanmiddag meerdere sterren en voormalig vedettes hun opwachting om Kuyt een eer te bewijzen. In de tweede helft kwam het slotakkoord op naam van Dirk Kuyt, die een penalty langs Edwin van der Sar schoot.

De 37-jarige aanvaller werd zondag in het zonnetje gezet met een speciale afscheidswedstrijd, waarin drie verschillende teams hun opwachting maakten. Kuyt deed bij alle teams mee. Voor rust speelde 'Feyenoord', dat met een mixteam speelde met oud-spelers en huidige spelers, tegen de Vrienden van Kuyt. Die helft eindigde in 3-2 voor de Vrienden van Kuyt. Namens Feyenoord scoorden Pierre van Hooijdonk en Denny Landzaat, terwijl namens de Vrienden van Kuyt Pierre Webo, Andy Carrol en Luis García doel troffen.

Na rust speelde een Nederlands elftal, een mix van oud-internationals en huidige spelers, tegen Feyenoord. Opmerkelijk was overigens dat bij Feyenoord Steven Gerrard op het middenveld stond. Bij Oranje speelden onder meer Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Edwin van der Sar, Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooij mee, terwijl Louis van Gaal bondscoach was. Bij Feyenoord zat Ronald Koeman als trainer op de bank. 

Kuyt begon de tweede helft als speler van Oranje en zag Sneijder de 1-0 binnen schuiven. Bilal Basacikoglu pegelde vervolgens prachtig de 1-1 tegen de touwen, maar toen was het woord aan Oranje-spits Robin van Persie. De aanvaller maakte op aangeven van Sneijder de 2-1 en tekende na een paar hoogstandjes van Memphis ook voor 3-1. Kuyt speelde in de slotfase mee bij Feyenoord en stond met zijn team dus ineens op achterstand.

Er was natuurlijk alles aan gelegen om Kuyt te laten scoren, maar dit ging moeizaam. In de slotfase raakte hij nog de paal en leek het niet meer te gaan lukken, tot scheidsrechter Pieter Vink een penalty gaf. Kuyt schoof de bal in de rechterhoek en liet Van der Sar kansloos: 3-2. Na die actie werd er meteen afgefloten en ging Kuyt meteen op de schouders van zijn oud-ploeggenoten en vrienden.

Er werd vanmiddag twee keer 35 minuten gevoetbald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen