Ajax Vrouwen sluit af met remise, FC Twente wint in Heerenveen

27 mei 2018, 16:42

Landskampioen Ajax is er in de laatste speelronde van de Eredivisie Vrouwen zondag niet in geslaagd om te winnen van nummer vijf PSV. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel in eigen huis. Achtervolger FC Twente won wel op bezoek in Friesland van sc Heerenveen, zij het met de nodige moeite.

Ajax - PSV 2-2

Met liefst tien nieuwe namen in de basis ten opzichte van het kampioensduel met Twente was het niet geheel vreemd dat het een stuk moeizamer ging met de landskampioen. De reserves kregen een kans en stonden uit een counter al na drie minuten op achterstand. Kirsten Koopmans maakte 0-1, maar zag dat Toni Payne met links na een kwartier al gelijkmaakte. Diezelfde Payne gaf Soraya Verhoeve na een klein uur de kans om de 2-1 binnen te schuiven. Gewonnen werd er uiteindelijk niet: Kristina Erman maakte nog gelijk. Aan de kant van de Amsterdammers werd afscheid genomen van onder andere Merel van Dongen. Zij speelde ook nog even mee.

SC Heerenveen - FC Twente 3-4

Ook concurrent FC Twente, dat de tweede plaats heeft en houdt, kwam snel op achterstand. Tiny Hoekstra maakte na vijf minuten 1-0. Via Joëlle Smits werd het na een klein half uur weliswaar gelijk, maar Fenna Kalma schoot niet veel daarna een strafschop feilloos binnen. Dus moesten de Tukkers wederom in de achtervolging, maar met succes. Sabrine Ellouzi - die niet veel daarna geblesseerd uitviel - Myrthe Moorrees en een strafschop van Smits brachten de overwinning van FC Twente binnen. In de slotminuut deed Dayna Schra nog wat terug namens de Friezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen