Van Gaal looft 'totale mens' Kuyt: "Voorbeeld voor medespelers"

27 mei 2018, 17:00

Louis van Gaal vond het belangrijkste aspect aan de voetballer Dirk Kuyt het feit dat hij een 'totaal mens' was. Het principe dat bij de coach al veel vaker werd genoemd, kwam zondagmiddag terug bij de afscheidswedstrijd van de Katwijker. "Hij was niet alleen een voetballer met veel talent, maar ook een goed mens."

Dat vertelde de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal tegenover RTV Rijnmond. "Een voorbeeld in de kleedkamer", vervolgde Van Gaal. "Of er één speciaal moment uitschiet? Nee, die kan Dirk beter zelf uitzoeken. We hebben altijd een goede band gehad."

Van Gaal riep Kuyt bijna altijd op en dat had een duidelijke reden. "Vanwege zijn talent, maar ook vanwege zijn professionele instelling. Hij was echt een voorbeeld voor medespelers, zeker in mijn tweede periode bij het Nederlands elftal. Hij gedroeg zich zoals een profvoetballer dat moet doen."

Overigens was er bij de afscheidswedstrijd van Kuyt ook nog een primeur voor Van Gaal. De coach kwam in de bus van Feyenoord aan in De Kuip. "Ik werd voor het eerst niet bekogeld", glimlachte de trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen