Vormer tóch bij Oranje: "Ik dacht: die kans komt niet meer"

28 mei 2018, 08:44

Ruud Vormer had het Nederlands elftal uit zijn hoofd gezet, maar op dertigjarige leeftijd lonkt zijn debuut. De middenvelder speelde een uitstekend seizoen bij Belgisch kampioen Club Brugge en dat heeft bondscoach Ronald Koeman beloond.

In november noemde Vormer Oranje een gesloten boek. Hij rekende niet meer op een oproep. "Daarom heb ik in een interview gezegd: pak de jongere garde maar. Daar stond ik ook achter, want ik dacht: die kans komt niet meer", zegt de Club Brugge-aanvoerder in het Algemeen Dagblad. "Maar je ziet hoe het kan gaan in het voetbal. Toen de trainer belde, dacht ik: knop om en gaan. Het is voor je land. Dat is een hele eer."

Vormer ziet de uitnodiging voor het Nederlands elftal als een beloning. "Ik heb hier altijd op gehoopt en nu is het dan zover. Het is gewoon een fantastisch jaar voor me. Ik ben heel blij met mijn carrière. Helemaal na dat Feyenoord-verhaal, dat wat moeilijker was. En nu sta ik hier gewoon bij het Nederlands elftal. Ik sta hier echt als een blij man."

Oranje oefent donderdag tegen Slowakije, maandag is het oefenduel met Italië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen