Spoorboekje: Oranje naar Slowakije, Verbeek over Marokko

30 mei 2018, 07:00   Bijgewerkt: 29 mei 2018, 22:35

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 30 mei.

Nieuws

Oranje reist naar Slowakije

Het Nederlands elftal komt vanmiddag aan in Slowakije. Aan het begin van de avond schuiven Ronald Koeman en een speler aan voor een persconferentie. Aansluitend traint Nederland om zich voor te bereiden op het oefenduel van donderdag in Trnava met Slowakije.

Special

WK-deelname Marokko gevolg van goed beleid

Morgen start Marokko de voorbereiding voor het WK in Rusland met de allereerste oefenwedstrijd: Oekraïne is de tegenstander voor Hakim Ziyech en consorten. Hoe kan het dat zij voor het eerst 1998 weer meedoen? Pim Verbeek, de man die in 2010 aan het werk ging in het Afrikaanse land, blikt terug op die periode en legt het succes van de nationale ploeg van Marokko uit.

Wedstrijden

Japan - Ghana (12.25 uur)

De poule met Colombia, Japan, Senegal en Polen heeft op voorhand geen uitgesproken favorieten. Dus is het zeer interessant om eens te volgen welke van die ploegen goed presteren. Polen kennen we natuurlijk vanuit Europa en ook bij Colombia kennen we enkele namen. Japan - dat recent een nieuwe bondscoach aanstelde - is veel meer een onbeschreven blad, behoudens Keisuke Honda en Maya Yoshida. 

Oostenrijk - Rusland (20.45 uur)

Voor thuisland Rusland begint ook de echte WK-spanning te komen, zeker nu er geoefend gaat worden. In Oostenrijk, voor de verandering ten opzichte van de komende maanden, eens niet in Rusland, wacht de eerste echte test. Vooralsnog loopt het niet echt soepel: sinds 10 oktober 2017 werd er niet meer gewonnen. Iran (1-1), Argentinië (0-1), Spanje (3-3), Brazilië (0-3) en Frankrijk (1-3) waren allemaal te sterk. Hoe is dat voor Oostenrijk?

Voetbal op tv

10.40 uur: Jong Paraguay - Jong Oranje, FOX Sports 3 - samenvatting van oefenduel, die vannacht gespeeld is

19.30 uur: FOX Sports Vandaag, FOX Sports 1 - nieuwsbulletin met onder andere voetbalnieuws

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen