Van der Vaart nog jaar door, eerste contact met Esbjerg gelegd

29 mei 2018, 14:27   Bijgewerkt: 29 mei 2018, 19:34

Rafael van der Vaart gaat nog minimaal een jaar door als profvoetballer. Hij werd vorige week Deens kampioen met FC Midtjylland, maar had met zes speelminuten zelf maar een miniem aandeel in het succes. Volgend seizoen moet dit anders. De 35-jarige routinier gaat door, maar wil daarbij vooral spelen. "Ik wil nog graag een jaar lekker voetballen, dat is het belangrijkste. Dat mag ook zelfs op het tweede niveau zijn."

Van der Vaart erkent vanwege het gezin, zijn vriendin Estavana Polman handbalt in Denemarken, graag in Denemarken te blijven spelen. "Ik ga liever niet te ver weg", bevestigt Van der Vaart in gesprek met FCUpdate.nl. Daarmee zijn de kansen voor Telstar ook een stuk kleiner geworden. Aangezien Polman bij Team Esbjerg handbalt, is de link tussen Van der Vaart en het net gepromoveerde Esbjerg FB al snel gelegd.

Zeker gezien de Nederlandse enclave: John Lammers is hoofdtrainer, Ted van Leeuwen technisch directeur - al staat hij in de belangstelling van FC Twente. "De contacten zijn er wel, maar het is nog niet zo concreet dat ik nu al kan zeggen dat het goed gaat komen", verschaft Van der Vaart duidelijkheid. Volgens de 35-jarige middenvelder zijn er namelijk meerdere opties. "Ik sta er open in en ga mezelf in elk geval nergens aanbieden. Ik wil gewoon nog een jaartje voetballen en wacht rustig af wat er komt."

Van der Vaart heeft een aflopend contract bij Midtjylland en kijkt voor een vervolgstap per jaar vooruit. "Ik ben 35 jaar, dan zou het gek zijn om meteen voor vier jaar te tekenen. Ik ben geen Buffon", refereert hij met een knipoog aan de inmiddels 40-jarige Italiaanse doelman. "Als ik me dan nog steeds goed voel, zou ik altijd nog een jaar door kunnen gaan. Maar in principe gaat het eerst om een jaartje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen