Officieel: Zenit kiest voor Semak in plaats van Advocaat

29 mei 2018, 16:36

Niet Dick Advocaat, maar Sergey Semak is de nieuwe trainer van Zenit St. Petersburg. De Russische club heeft zijn aanstelling dinsdag bekendgemaakt. Semak is een goede bekende van Zenit, waar hij als speler zijn carrière afsloot en vervolgens voor meerdere seizoenen toetrad tot de technische staf.

Semak werd net als Advocaat en Sinisa Mihaljovic genoemd in het rijtje potentiële opvolgers van de vertrokken Roberto Mancini. Hij heeft voor twee seizoenen getekend bij Zenit, met de optie voor een extra jaar.

Het voorbije anderhalf jaar stond Semak op eigen benen bij Ufa. Met die club eindigde de 42-jarige Rus dit seizoen als zesde. Nooit eerder eindigde Ufa zo hoog in de Premjer Liga. Ufa mag in de zomer ook een gooi doen om zich te kwalificeren voor de Europa League.

Door die prestaties speelde Semak zich in de kijker van Zenit. Hij tussen 2013 en 2016 assistent bij de vijfvoudig kampioen van Rusland. In die periode stond hij Luciano Spalletti, André Villas-Boas en Mircea Lucescu bij. Ook werkte Semak als assistent-trainer bij de Russische ploeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen