Miedema ontbreekt in selectie van de Oranje-vrouwen

29 mei 2018, 17:50   Bijgewerkt: 29 mei 2018, 18:28

Vivianne Miedema ontbreekt in de selectie van de Oranje-vrouwen voor de WK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Slowakije. De spits is momenteel niet fit genoeg om aan te sluiten. Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters opgeroepen.

Opvallende aanwezige is Tessel Middag. Zij  zit voor het eerst sinds april 2017 weer bij de groep. De middenvelder van Manchester City keert terug van een kruisbandblessure. De Europees kampioen speelt op vrijdag 8 juni in Portadown tegen Noord-Ierland, vier dagen later treft Oranje Slowakije in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion.

In de WK-kwalificatie is Nederland koploper in de groep. Noorwegen volgt op vier punten, maar speelde een wedstrijd minder. De zeven groepswinnaars gaan volgend naar het WK in Frankrijk. De vier beste nummers twee spelen in oktober en november in de play-offs.

De selectie

Sari van Veenendaal (Arsenal), Jennifer Vreugdenhil (Valencia), Lize Kop (Ajax), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (FC Twente), Stefanie van der Gragt (Ajax), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Renate Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona), Tessel Middag (Manchester City), Liza van der Most (Ajax), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga), Siri Worm (Everton) en Kelly Zeeman (Ajax).

Programma WK-kwalificatie

8 juni, Noord-Ierland - Nederland

12 juni, Nederland - Slowakije

4 september, Noorwegen – Nederland

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen