Poldervaart moest lang nadenken voor hij kans bij Excelsior greep

30 mei 2018, 08:21

Adrie Poldervaart heeft ondanks het vertrouwen lang getwijfeld om aan de slag te gaan als hoofdcoach van Excelsior. De trainer was meer dan twintig jaar fysiotherapeut bij deze club voordat deze kans zich voordeed, maar dat maakte het extra moeilijk. Ook vond hij de keuze op andere vlakken lastig: hij moest bijvoorbeeld afstand doen van zijn trainersschap bij BVV Barendrecht én zijn twee fysiopraktijken.

"Ook BVV Barendrecht achterlaten gaat mij aan het hart. Ik ben ze ontzettend dankbaar dat ik daar trainer ben geweest en dat mij nu deze kans gunnen", vertelt hij op de clubsite van Excelsior. "Ook heb ik een enorm goede band met de spelersgroep. Maar ook vanwege Excelsior en wat ik hier in 25 jaar heb opgebouwd. Je weet dat je hierna niet meer terug kunt keren als fysiotherapeut. Ik moest er dus wel goed over nadenken."

Toch is de coach uiteindelijk gelukkig met de kans die hij krijgt. "Dit is voor mij een kans uit duizenden. Ik heb inmiddels veel ervaring als trainer, in juli is het precies twintig jaar geleden dat ik als trainer/speler begon bij OHVV. Ik heb altijd voor ogen gehouden dat ik als trainer in het betaalde voetbal aan de slag wilde gaan, daarom ben ik die cursus ook gaan doen. Nadat ik had gehoord dat ik mijn diploma had gehaald, belde Ferry."

Nieuwe rol

Dat Poldervaart vanaf volgend seizoen niet meer de massages doet, maar de tactische besprekingen, is voor hem geen reden om zich anders op te stellen. "Voor mij is het niet vreemd dat ik nu een andere rol krijg, ik ga mezelf ook niet anders gedragen. Ik blijf gewoon dezelfde Adrie Poldervaart."

Toch wordt het een pittige job. Met het vertrek van onder andere Milan Massop, Hicham Faik, Khalid Karami, Stanley Elbers en Theo Zwarthoed is er een flinke leegloop op Kralingen. "Ik heb ook niet naar gekeken of naar spelers die zijn vertrokken. Wat dat betreft heb ik alle vertrouwen in de club. Er ligt een enorme fundering en die lijn zal ik deels doortrekken, maar uiteraard ga ik daar iets van mezelf aan toevoegen", aldus Poldervaart, die wel beseft dat het moeilijk wordt de afgelopen jaren te overtreffen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen