Schuurs verkoos Ajax boven Feyenoord en PSV

30 mei 2018, 08:51

Perr Schuurs is vanaf deze zomer officieel speler van Ajax. Toch kon hij ook naar Feyenoord en PSV: die clubs hadden zich eveneens gemeld bij de jonge centrale verdedigers. Zijn ouders gaven sowieso de voorkeur aan een transfer naar Eindhoven, maar zelf wilde hij per se naar Amsterdam. Daar liggen de meeste kansen om zich te ontwikkelen, denkt hij.

"Ajax, PSV en Feyenoord meldden zich. Ik kon me aan mijn plan houden. Na Fortuna een stap naar een topdrie-club had ik in mijn hoofd zitten", vertelt hij tegenover Voetbal International. "Feyenoord viel al snel af. Als je daar niet in het eerste speelt, kun je één keer in de drie weken met de beloften op maandagmiddag spelen. Dat was geen optie. Bij Ajax en PSV heb je de Jong-teams in de Jupiler League. Niet dat ik ervan uitga dat ik daar ga spelen, maar het is beter het als achtervang te hebben."

Met Kevin Hofland en Mark van Bommel sprak hij zelfs over een transfer naar PSV. "Mijn ouders hadden een voorkeur voor PSV, ik voor Ajax. Dat je als jeugdige speler daar echt kansen krijgt gaf wel de doorslag. Leeftijd lijkt er niet toe te doen daar. Als je een kans verdient krijg je hem, je kunt de stap daar sneller maken. Dat betekent dus dat je voor jezelf het gevoel hebt dat je het zelf in de hand hebt. Dat is toch een verschil net PSV. Kijk naar Armando Obispo. Die is echt goed genoeg om te spelen in PSV 1 in mijn ogen, maar hij moet geduld hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen