KNVB stelt eerste fulltime coaches aan bij jeugdteams vrouwen

30 mei 2018, 10:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor het eerst heeft de KNVB fulltime coaches aangesteld bij de nationale jeugdteams voor vrouwen. Jessica Torny (foto), Marleen Wissink, Robert de Pauw en Roos Kwakkenbos ondertekenden dinsdag een tweejarig contract. Zij krijgen ieder hun eigen verantwoordelijkheid, maar zijn ook nauw betrokken bij elkaars team. 

"We zetten met deze aanstellingen een volgende stap in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal", zegt Arjan Veurink, assistent-bondscoach van de vrouwenploeg en coördinator van de jeugdteams. "Met het aantrekken van vier fulltime coaches kunnen we alle werkzaamheden rondom de nationale jeugdteams nog beter invullen."

Torny gaat aan de slag bij Vrouwen onder 19, waar ze ook al werkzaam was. Zij doet dit samen met Kwakkenbos als assistent De Pauw zwaait de scepter bij onder 17, en krijgt assistentie van Wissink. Daarnaast is Wissink verantwoordelijk voor onder 16, waarbij De Pauw en Roy Waalboer haar assisteren.

Ook installeert de KNVB Wissink als hoofd scouting. "Marleen wordt onderdeel van de staf van het A-elftal en gaat de scouting vanuit de bovenkant naar de onderkant volledig aansturen", licht Veurink toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen