Bliek verruilt één jaar na profdebuut Dordrecht voor Go Ahead

30 mei 2018, 14:01

Julius Bliek (23) vertrekt een jaar na zijn debuut in het betaalde voetbal naar Go Ahead Eagels. De club uit Deventer neemt hem over van FC Dordrecht. De linker centrale verdediger tekent voor twee seizoenen in de koekstad.

Bliek verruilde afgelopen zomer amateurclub Kloetinge voor Dordrecht, waar hij zich ontpopte tot basisspeler. Met die overstap kon de verdediger in zijn vertrouwde Zeeland blijven wonen, maar met zijn vertrek naar de Adelaarshorst zal de Zeeuw moeten verhuizen.

"Maar ik kijk er vooral erg naar uit om in Deventer te gaan wonen. Ik heb me er al een beetje in verdiept en denk dat de mentaliteit van Zeeuwen en Deventenaren wel overeenkomt", zegt Bliek op de website van zijn nieuwe club. "Eerlijk, nuchter en heel hard werken. Zo ben ik ook. Ik ben erg leergierig, kan nog heel veel verbeteren, vooral voetballend. Mooi dat ik de kans krijg dat bij Go Ahead Eagles te doen."

Technisch manager Paul Bosvelt volgde de ontwikkeling van Bliek bij Dordrecht. "Het is knap hoe hij zich in zijn eerste seizoen in het betaald voetbal heeft gemanifesteerd. Julius is een 'mannelijke' speler die de duels niet schuwt en ook bij standaardsituaties gevaarlijk is. Maar tegelijkertijd zit er nog veel rek in hem. Hij heeft bewezen dat hij een concurrentiestrijd aankan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen