Spoorboekje: Nederlands elftal oefent tegen Slowakije

31 mei 2018, 11:47

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 31 mei.

Specials

{image[326401][right-half][]}Veelscorende Van Aanholt blij bij Oranje: "De klik is uitstekend"

Welke Nederlander maakte dit seizoen de meeste doelpunten in de Premier League? Georginio Wijnaldum, aanvaller Rajiv van La Parra of toch de kopsterkte Virgil van Dijk? Nee. Het is Patrick van Aanholt. Met vijf doelpunten springt de linksback er by far bovenuit en mede dankzij die prestatie werd hij door de bondscoach opgeroepen voor het Nederlands elftal. De verdediger is blij om weer bij Oranje te zijn.

Wedstrijden

Marokko - Oekraïne (20.00 uur)

Nambië (2-0), Libië (3-1), Nigeria (4-0), Servië (1-2) en Oezbekistan (2-0) werden dit kalenderjaar allen verslagen door de mannen van Hervé Renard. Kunnen zij ook in aanloop naar het WK die foutloze status in 2018 behouden? Het zou een lekkere opsteker zijn voor Hakim Ziyech en consorten. Slowakije is de andere opponent in aanloop naar het eindtoernooi in Rusland. 

Slowakije - Nederland (20.45 uur)

De derde interland onder bondscoach Ronald Koeman is een uitwedstrijd tegen Slowakije. Dat hij vasthoudt aan het 5-3-2-systeem lijkt een zekerheidje, maar welke namen daarin zullen staan, is nog onduidelijk. Tot de interlands met Frankrijk en Duitsland in de Nationals League wilde de coach zichzelf duidelijkheid verschaffen en dus zal er nog geëxperimenteerd worden. Al wil Koeman ook het liefst zo snel mogelijk duidelijkheid. 

Voetbal op tv

20.00 uur: Marokko - Oekraïne, FOX Sports 2, live verslag van het oefenduel

20.45 uur: Slowakije - Nederland, Veronica, live verslag van het oefenduel

21.25 uur: De Staat van Oranje, NPO 1, programma over de staat van het Nederlands voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen