'Blangé met KNVB in gesprek over vertrek als PIM'

31 mei 2018, 10:23

Peter Blangé is met de KNVB in gesprek om zijn dienstverband als PIM (prestatie- en innovatiemanager) vroegtijdig te beëindigen. Dat meldt De Telegraaf donderdag. Zijn contract loopt tot 1 januari 2019. De KNVB wil Blangé drie maandsalarissen meegeven, maar Blangé wil dat de bond aan alle financiële verplichtingen voldoet. De PIM zelf kan de berichtgeving niet bevestigen noch ontkrachten.

De aanstelling van Blangé als PIM is nog eentje uit de koker van Hans van Breukelen. De oud-volleyballer moest de verbinder zijn tussen wetenschap en voetbal. Hij moest de KNVB, coaches en clubs voorzien van innovatieve en wetenschappelijke inzichten. 'Een rapport dat er meer voorzetten van rechts komen dan van links, is het enige dat de afgelopen zestien maanden vanuit Zeist is vernomen van Blangé', schrijft de ochtendkrant.

Nooit is de PIM geworden wat vooraf de bedoeling was. Bij clubs kreeg Blangé geen voet tussen de deur. Bondscoaches Danny Blind, Dick Advocaat en Ruud Gullit zagen voor hem ook geen enkele rol. Voor Ronald Koeman geldt hetzelfde, maar hij wilde nog wel een bakje koffie drinken met Blangé. Maar ook hier lijkt het niet van te komen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen