Opzienbarend nieuws uit Madrid: Zidane vertrekt bij Real

31 mei 2018, 13:12   Bijgewerkt: 31 mei 2018, 16:14

Zinedine Zidane is volgend seizoen geen trainer meer van Real Madrid. De 45-jarige Fransman heeft vijf dagen na het veroveren van de Champions League-titel op een speciaal belegde persconferentie zijn onverwachte afscheid aangekondigd. Onder het bewind van Zidane veroverden de Madrilenen de afgelopen 2,5 jaar liefst negen prijzen.

"Dit is het beste moment voor iedereen. De timing lijkt misschien wat gek, maar dit is het beste voor iedereen. Het team moet blijven winnen, daarvoor is na drie jaar verandering nodig: een nieuw iemand, een andere manier van werken", vertelt Zidane op de persconferentie. "Ik heb deze beslissing genomen omdat ik van de club hou." 

De oud-topvoetballer werd in januari 2016 aangesteld als hoofdtrainer van Real Madrid. Een paar maanden na zijn aanstelling legde Real Madrid beslag op de Champions League. Ook in de twee seizoenen die daarop volgden leidde Zidane de Madrilenen naar de overwinning in de Champions League . Afgelopen zaterdag won De Koninklijke voor het derde seizoen op rij de Champions League door in de finale met 3-1 te winnen van Liverpool.

Waar Real Madrid de afgelopen drie seizoenen in de Champions League enorm succesvol was, daar vielen in de competitie de resultaten soms tegen. In zijn tweede seizoen won Zidane de Primera División, maar het afgelopen seizoen eindigden de Madrilenen op een teleurstellende derde plaats. Het gat met kampioen FC Barcelona bedroeg na 38 wedstrijden liefst zeventien punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen