De vijf namen die in Madrid rondzingen na vertrek Zidane

31 mei 2018, 16:38

Zinedine Zidane heeft donderdagmiddag de voetbalwereld geschokt door zijn vertrek bij Real Madrid aan te kondigen. Het gevolg van de beslissing van de Fransman is dat De Koninklijke snel op zoek moet gaat naar een vervanger voor de succesvolle oefenmeester. Wie staat er komend seizoen aan het roer in de Spaanse hoofdstad? FCUpdate.nl maakt een overzicht van vijf mogelijke opvolgers van Zidane die het vaakst worden genoemd in de media in Spanje.

{image[324124][right-half][]}Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur)

Eén van de kanshebbers om de nieuwe trainer van Real Madrid te worden, is Mauricio Pochettino. De naam van de coach van Tottenham Hotspur wordt na de onverwachte aankondiging van Zidane veelvuldig genoemd in Spaanse media. Een week geleden tekende de 46-jarige Argentijn nog een nieuw, vijfjarig contract in Londen. In het contract zou echter wel een clausule zijn opgenomen waardoor Real Madrid Pochettino uit Engeland zou kunnen ophalen. Zeker als Tottenham niet vol gaan investeren, zoals de oefenmeester recentelijk heeft gevraagd.

{image[325909][left-half][]}Arsene Wenger (clubloos)

Arsene Wenger naar Real Madrid, is dat wel realistisch? Het valt in elk geval niet uit te sluiten dat de Madrilenen de Fransman op hun shortlist zetten. Na 22 jaar vertrekt Wenger bij Arsenal en de ervaren trainer zou wel oren hebben naar een stap naar de Spaanse competitie. De 68-jarige Wenger liet weten dat hij geen sabbatical wil nemen, dus gek is het niet dat trainer en club met elkaar in verband worden gebracht. Volgens bookmakers is hij zelfs de grote favoriet. Le Professeur naar De Koninklijke?

{image[320938][right-half][Guti]}Guti (jeugdopleiding Real Madrid)

Dat het aanstellen van een oud-speler als hoofdtrainer bijzonder succesvol kan zijn, heeft Zidane de afgelopen seizoenen bewezen. Eén van de kandidaten om Zidane's erfenis over te nemen is Guti, die de afgelopen jaren in de jeugdopleiding van de Madrilenen heeft gewerkt. De oud-middenvelder is een clublegende, kent de klappen van de zweep en zou weleens de perfecte opvolger van Zidane kunnen zijn. Gaat Real Madrid weer een zelfopgeleide trainer aanstellen?

{image[323958][left-half][]}Antonio Conte (Chelsea)

Mauricio Pochettino is niet de enige Premier League-trainer die in verband wordt gebracht met Real Madrid. Ook Antonio Conte is naar verluidt een interessante optie voor de Madrilenen. De Italiaan zou bij Chelsea weg willen en de Londense club zou ook op zoek zijn naar een vervanger voor de 48-jarige coach. De afgelopen jaren heeft Conte laten zien dat hij alles in huis heeft om een topclub te leiden, wat een vereiste is om in aanmerking te komen voor één van de zwaarste banen in de voetballerij. Het eerste jaar was een succes, het tweede een stuk minder. Op welke van de twee gaat Real Madrid hem op beoordelen?

Maurizio Sarri (clubloos)

Real Madrid is op zoek naar een nieuwe trainer en Maurizio Sarri is op zoek naar een nieuwe club. Vreemd is het niet dat Italiaanse coach wordt genoemd als kandidaat om aan de slag te gaan in de Spaanse hoofdstad. Sarri (59) zou volgens media ook in de belangstelling staan van Chelsea, waardoor het trainerscarrousel in de top van het Europese voetbal binnenkort zomaar op gang kan komen. Een type a la Carlo Ancelotti: maar of ze daar nu om zitten te springen, dat is dan wel weer de vraag.

[photo,105150,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen