Brands dacht aan stoppen om druk bij Cocu weg te halen

1 juni 2018, 08:27

Het Europese echec van PSV tegen Osijek deed Marcel Brands twijfelen. Om bij Phillip Cocu de druk van de ketel te halen, dacht de technisch manager aan stoppen. Maar Brands besloot anders en kan hij vrijdag met een opgeheven hoofd officieel beginnen aan nieuwe uitdaging bij Everton.

"Vorig jaar heb ik na het debacle in Osijek bij de raad van commissarissen gezeten. Ik wilde sowieso niet dat Phillip Cocu als schuldige zou worden aangewezen. Dan hadden ze nog liever mij ontslagen", vertelt Brands in een afscheidsinterview met het Eindhovens Dagblad. "Ik heb hen ook de suggestie gedaan om mij maar weg te sturen, om de druk bij Phillip weg te halen."

Want met name de kritiek op Cocu nam op dat moment toe. Brands: "Hij verdiende wat mij betreft meer krediet dan hij extern soms had. Samen zijn we doorgegaan op de weg die we waren ingeslagen. We hebben een aantal accenten veranderd en het begon toch te lopen. Dat geeft ongelooflijk veel voldoening en vooral voor onze fans ben ik enorm blij. Ze bleven achter ons staan en dat heeft geholpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen