El Ahmadi: "Ziyech kreeg kansjes, maar die gingen er net niet in"

1 juni 2018, 10:36   Bijgewerkt: 1 juni 2018, 11:19

Voor Marokko is de voorbereiding op het WK in Rusland donderdag echt begonnen. De Atlasleeuwen oefenden donderdagavond op Zwitserse bodem tegen Oekraïne (0-0), tot tevredenheid van Karim El Ahmadi, die ongeveer drie kwartier meespeelde.

"We hielden weer de nul, de organisatie stond goed", blikt de Feyenoorder terug met de NOS. "Voorin moeten we er meer uithalen. Hakim (Ziyech, red.) kreeg een paar kansjes, maar die gingen er net niet in. Voor een eerste wedstrijd kunnen we tevreden zijn."

Marokko speelt met veel 'Europese' spelers, tegen Oekraïne kwamen naast El Ahmadi en Ziyech ook Nordin Amrabat, Sofyan Amrabat en Medhi Benatia in actie. "Je ziet bij ons dingen terug die je bijvoorbeeld ook bij het Nederlands elftal terugziet. Dat is alleen maar goed. We hebben ook veel jongens die in Frankrijk zijn geboren en daar bij clubs hebben gespeeld. Als je in Marokko bent opgeleid is dat toch anders, dan dat je dat bent in Europa."

Volgens Nordin Amrabat heeft bondscoach Hervé Renard van Marokko een vechtmachine gemaakt. "Dat belooft wat. Een goede start straks op het WK is het halve werk. Als we in de eerste wedstrijd tegen Iran drie punten pakken, en Portugal verliest van Spanje, dan moeten de Portugezen in de tweede wedstrijd winnen van ons. We gaan topwedstrijden spelen, en die worden beslist op details. Wat dat betreft moeten we wel iets zakelijker gaan spelen."

Lees ook: WK-deelname Marokko vooral het gevolg van goed gevoerd beleid

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen