Officieel: Ajax stalt Cassierra op huurbasis bij Groningen

1 juni 2018, 12:55

Mateo Cassierra speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Groningen. Ajax en de Trots van het Noorden hebben zijn tijdelijke overgang vrijdag afgerond. Aangezien de spits bij Ajax weinig uitzicht had op speeltijd, kan de 21-jarige Colombiaan bij Groningen meer Eredivisie-ervaring opdoen.

Cassierra speelde de afgelopen twee seizoenen vooral bij Jong Ajax. De laatste jaargang maakte hij indruk met achttien doelpunten in 29 wedstrijden. Hij had daarmee een behoorlijk aandeel in de historische Jupiler League-titel van Jong Ajax. Groningen hoopt in het nieuwe seizoen te profiteren van de scoringsdrift van Cassierra.

"Mateo is een jongen die ambitieus is, zich wil ontwikkelen en daarvoor bereid is hard te werken", zegt technisch manager Ron Jans op de website van Groningen. "Hij is een vrij complete spits, die bewezen heeft doelpunten te kunnen maken. Hij wil zich laten zien in de Eredivisie. Wij bieden hem dat podium. Doorgaans zijn wij geen voorstander van huren, maar voetbal is soms ook van de korte termijn. Wij denken met Mateo in ieder geval een jaar lang een prima spits in huis te hebben."

Volgens Jans plukt Groningen met deze huurdeal de vruchten van de 'meer dan uitstekende relatie' met Ajax. "Net als veel andere clubs zien wij veel wedstrijden van Jong Ajax, waar heel veel talent rondloopt. De naam van Cassierra is het afgelopen seizoen meerdere malen bij ons gevallen, maar wij hadden het gevoel dat hij niet haalbaar zou zijn voor ons", vertelt Jans. "Toen wij van Marc Overmars te horen kregen dat FC Groningen een goede optie zou kunnen zijn, zijn we met de speler in gesprek gegaan."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen