Sparta moet na degradatie op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

1 juni 2018, 14:14

Sparta's vrees is uitgekomen: als gevolg van de degradatie stopt Centric als hoofdsponsor. Het softwarebedrijf heeft dat besloten na gesprekken met de club. De Eredivisie was voor Centric een belangrijke voorwaarde om hun naam aan Sparta te verbinden.

"We vinden het bijzonder jammer dat Sparta is gedegradeerd. We gingen samen voor een langdurig partnership en hebben hierin geïnvesteerd", zegt commercieel directeur Hans Schrijver van Centric in een persbericht. "Wel hebben we vanaf het begin met elkaar afgesproken dat de Eredivisie een belangrijke voorwaarde is om als hoofdsponsor succesvol invulling te geven aan onze doelstellingen. Helaas nemen we daarom nu afscheid als hoofdsponsor."

Sparta betreurt het besluit van Centric. "We hadden de intentie de samenwerking steeds verder uit te bouwen", reageert Dave van der Meer, manager commerciële zaken van Sparta. "Dat zal nu wat betreft het hoofdsponsorschap stoppen, maar we zijn wel met Centric in gesprek over een andere invulling van het sponsorschap. De blik moet vooruit en we hebben er vertrouwen in op korte termijn een nieuwe partner voor de voorzijde van het shirt te vinden."

Er staan gesprekken met een opvolger van Centric op de rol. "Natuurlijk is dit een uitdaging, maar we weten ook dat Sparta in de Eerste Divisie nog steeds een club is met een enorme uitstraling die veel exposure krijgt van niet alleen de regionale media maar ook landelijk een hoge aantrekkingskracht heeft."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen