Spoorboekje: cruciaal duel voor Neuer, bekerfinale bij de vrouwen

2 juni 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 2 juni.

Specials

Transferweekje

Hoewel de transfermarkt officieel nog niet open is, worden nieuwe deals voor het komende seizoen al beklonken. Ook draait de geruchtenmachine op volle toeren. Welke geruchten nemen toe en vooral: welke moeten we serieus nemen en welke kunnen wel even laten liggen? In de rubriek 'Transferweekje' komt de afgelopen week weer langs.

Wedstrijden

Oostenrijk - Duitsland (18.00 uur)

Alle ogen zullen vanavond gericht zijn op Manuel Neuer. Hoe staat de keeper ervoor met het oog op het WK? Dat is de belangrijkste vraag voor het oefenduel tussen Oostenrijk en Duitsland. Op basis van deze negentig minuten wordt bepaald of de goalie meegaat naar Rusland.

Ajax - PSV (18.30 uur)

Na de landstitel willen de vrouwen van Ajax ongetwijfeld net als vorig seizoen de dubbel. Dan moet het wel, net als vorig jaar in de finale van de KNVB Beker, winnen van PSV. Destijds werd het 2-0 voor de Amsterdammers, dus wil de ploeg uit Eindhoven ongetwijfeld revanche. Daarmee zou het niet alleen revanche nemen op vorig jaar, maar ook op het matige seizoen. Bovendien zou het voor scheidend coach Nebosja Vuckovic een passend afscheid zijn. 

Zweden - Denemarken (19.45 uur)

Een mooi affiche voor de liefhebbers van Scandinavië. Er staat, behoudens de WK-voorbereiding, ook zeker een bepaalde eer op het spel. Hoe toont Zweden zich na het incidentje rond voormalig FC Groningen-speler Andreas Granqvist. Ook is het de vraag hoe Denemarken zich toont: daar moeten namelijk nog enkele spelers afvallen.

België - Portugal (20.45 uur)

Door de soap rondom Radja Nainggolan en vervolgens de onrust met de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/333653/martinez-ontkent-de-matrasgate-bij-belgie-ik-ben-ontgoocheld/,_blank,matrasgate] ligt de druk er al behoorlijk op bij België. Om niet nog meer onrust te krijgen, zou het voor bondscoach Roberto Martínez lekker zijn om alvast een goede indruk te maken tijdens de eerste oefenwedstrijd. Anderzijds kan Portugal ook wel een goed resultaat gebruiken richting het WK. Cristiano Ronaldo doet nog niet mee: hij geniet nog even van zijn [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/333660/cristiano-ronaldo-speelt-met-portugal-niet-mee-tegen-belgie/,_blank,vakantie].

Voetbal op tv

17.50 uur: Oostenrijk - Duitsland, FOX Sports 2 - live verslag van oefenduel

18.05 uur: Engeland - Nigeria, FOX Sports 4 - live verslag van oefenduel

18.30 uur: Ajax - PSV, FOX Sports 1 - live verslag van bekerfinale vrouwen

19.35 uur: Zweden - Denemarken, FOX Sports 2 - live verslag van oefenduel

20.40 uur: België - Portugal, Ziggo Sport Select - live verslag van oefenduel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen