Langeler tevreden met de trip van Jong Oranje in Zuid-Amerika

1 juni 2018, 19:04

Art Langeler kijkt tevreden terug op zijn laatste trip als bondscoach van Jong Oranje. Volgens hem waren de wedstrijden onder weerstand, het aanpassen aan de omstandigheden en de voorbereiding op de belangrijke fase voor de EK-kwalificatieduels goed om in Zuid-Amerika te doen.

"Bolivia had hele goede spelers, die snel waren en zeer creatief acteerden. Na een achterstand uit een directe vrije trap (dik 30 meter, die had er niet in gemogen) draaiden we de wedstrijd voor de rust om met goede goals van Bacuna en Lammers", vat hij de eerste wedstrijd samen op de site van de KNVB.

"Het nationale team van Paraguay had duidelijk een hoger niveau dan Bolivia. De tactiek kwam overeen: gericht op individueel spel. In de wedstrijd hadden we de eerste helft moeite. Ik vond dat we zelf niet goed speelden aan de bal", vervolgt de keuzeheer, die vervolgens wel zag dat zijn ploeg nog knap terugkwam. "Klasse wat we daarna deden, namelijk mentaliteit en veerkracht tonen."

Door de gewonnen strafschoppen sluit Langeler zijn periode af als bondscoach met een overwinning. "Na de terugkoppeling naar de clubs, trainers en spelers ga ik me richten op de nieuwe uitdaging die al met volle kracht op me af komt. Vandaag zijn we al met alle hoofden opleidingen bij elkaar gekomen om het seizoen af te sluiten, volgende week vol met vergaderingen en zo zit ik er meteen vol in. Helemaal goed, ik heb er zin in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen