Frankrijk maakt indruk voor het WK en bezorgt Mancini huiswerk

1 juni 2018, 23:04

Frankrijk heeft de favorieten-status voor het WK in Rusland vrijdagavond meer dan waargemaakt. In een heerlijk duel werd Italië bij tijd en wijle zoek gespeeld in de Allianz Riviera. Met name het aanvalstrio voorin maakte bijzonder veel indruk. Dat de score beperkt bleef tot 3-1, was vooral de verdienste van keeper Salvatore Sirigu en het gebrek aan scherpte bij de afronding van de Fransen.

Daarbij moet overigens wel de kanttekening worden gemaakt dat Italië bijzonder veel grote namen niet liet spelen. Zo kregen Rolando Mandragora, Berardi en Federico Chiesa een basisplaats van Roberto Mancini, die begon aan zijn tweede duel als eindverantwoordelijke. "Als je wilt vernieuwen, moet je dingen uitproberen. Ook tegen een sterk land als Frankrijk", verdedigde de coach zijn keuzes.

Na een minuut applaus voor de overleden Roger Piantoni, oud-international van Frankrijk, ging de show van de Fransen los. Met Raphaël Varane en Samuel Umtiti stond het achterin als een huis, terwijl N'Golo Kanté heerste op het middenveld tegen zijn Italiaanse collega's. Voorin had Frankrijk met een razendsnelle voorhoede Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann en Kylian Mbappé ook alle mogelijkheden. Het trio bezorgden de Italiaanse verdedigers een zware avond.

Dat frisse en snelle aanvalsspel resulteerde in een vroeg doelpunt: Umtiti tikte de bal op de lijn na tien minuten binnen. Na een bal op de paal van Kanté en meerdere kansen voor de Fransen, schoot Griezmann vanaf de stip de tweede binnen het team van Deschamps. Met een beetje hulp van Hugo Lloris deed Italië wel wat terug via Leonardo Bonucci, die de rebound van een vrije trap simpel binnenwerkte.

Vervolgens ging de voet iets van het gaspedaal bij Frankrijk, dat veel ging wisselen. Zaterdag over een week speelt de ploeg van Didier Deschamps haar laatste oefenduel voor het WK: Amerika is de tegenstander. Italië maakt zich dit weekend op voor een treffen met Nederland, alvorens een rustige zomer begint voor Mancini en zijn mannen. Daarin kan de coach wel aan de bak: Frankrijk gaf Italië genoeg huiswerk mee voor de komende jaren.

[photo,114304,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen