De WK-bids voor 2026 zijn goedgekeurd door de FIFA

1 juni 2018, 23:54

Marokko en Amerika/Canada/Mexico hebben gehoord dat hun WK-bid voldoet aan de minimum-eisen om mee te mogen doen tijdens de stemming. De (gecombineerde) landen brachten een bid uit voor de organisatie van het toernooi in 2026 en die zijn volgens de voetbalbond op een voldoende niveau.

Dat meldt de FIFA via de officiële kanalen. Dus mogen beide bids meedoen aan de stemming op 13 juni in Moskou. Die stemming gebeurt open en transparant: de voetbalbond hoopt op die wijze (deels) af te rekenen met het corrupte verleden. Voor Marokko is het een hele opluchting: zij leken nog even in de problemen te komen toen de procedure halverwege werd aangescherpt.

Tijdens de beoordeling wordt er gekeken naar drie belangrijke pijlers: de conformiteit, de risico's van het bid en het technische aspect, waarbij wordt gekeken naar onze meer de infrastructuur en omzetmogelijkheden rondom het toernooi. Marokko en het gecombineerde bid van Amerika, Canada en Mexico voldoen aan de minimale beoordeling van 3,5 op de schaal van 5.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen