'Dost in beeld als nieuwe spits Sevilla, onrust bij Sporting'

2 juni 2018, 13:56

Bas Dost mag zich volgens Spaanse media veheugen op de interesse van Sevilla. De spits van Sporting Portugal past volgens onder meer AS en Marca precies in het ideaalplaatje van de nieuwe hoofdtrainer Pablo Machin. Die zou twijfelen over de capaciteiten van huidige aanvalsleiders Ben Yedder en Luis Muriel en ziet in Dost het gewenste 'Cristhian Stuani-type'.

Dost kende een afgelopen jaar een succesvol seizoen bij Sporting, met maar liefst 34 doelpunten in 49 wedstrijden. De jaargang eindigde echter desastreus, met hooligans die het trainingscomplex bestormden en Dost zwaar toetakelden. De Nederlandse spits zou naar verluidt dat ook open staan voor een vertrek uit Lissabon.

Hij zou in dat geval bepaald niet de enige zijn. Het is na de ongeregeldheden nog altijd onrustig bij Sporting Lissabon, hetgeen ook blijkt uit het verzoek van doelman en clubicoon Rui Patricio om zijn contract tot medio 2021 te laten ontbinden. "Ik was slachtoffer van fysiek en mentaal geweld. Om mijn persoonlijke en professionele waardigheid te behouden, wil ik dat het contract met Sporting wordt beëindigd", schrijft hij in een open brief.

Ook middenvelder en sterkhouder William Carvalho lijkt op weg naar de uitgang van het Estádio José Alvalade. De 26-jarige Portugees staat volgens het Engelse Sky Sports nadrukkelijk in de belangstelling van Everton, waar Marcel Brands sinds kort de scepter zwaait als technisch directeur en hij kan worden herenigd met zijn oude trainer Marco Silva.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen