Oostenrijk buigt achterstand om en verpest rentree Neuer

2 juni 2018, 21:32   Bijgewerkt: 2 juni 2018, 21:42

Duitsland heeft in de aanloop naar het WK een oefennederlaag geleden. Oostenrijk was zaterdagavond met 2-1 te sterk voor de ploeg van Joachim Löw. Het was eerst nog de vraag of het duel überhaupt doorging vanwege de zware regenval. Een uur later dan gepland werd toch de aftrap verricht.

Bij de Duitsers begon Manuel Neuer in de basis. De doelman speelde na negen maanden blessureleed zijn eerste officiële wedstrijd. Na elf minuten was er de voorsprong voor Duitsland. Nadat de Oostenrijkse doelman Jörg Siebenhandl per ongeluk de bal voor de voeten van Mesut Özil schopte, schoot de middenvelder de openingstreffer binnen. Duitsland kreeg de kansen om de voorsprong uit te breiden, maar slaagde daar niet in voor rust. Ook Oostenrijk kreeg een goede mogelijkheid, Manuel Neuer bracht echter redding.

Na rust viel de gelijkmaker voor Oostenrijk. Uit een hoekschop was het Martin Hinteregger die bij de tweede bal binnen kon werken. Via Marko Arnautovic kon Oostenrijk al snel 2-1 maken, maar ditmaal wist Neuer een treffer te voorkomen. De tweede Oostenrijkse treffer kwam er alsnog. Dankzij een doelpunt van  Alessandro Schöpf bogen de bezoekers een 0-1 achterstand om in een voorsprong. Duitsland kwam vervolgens niet meer tot de gelijkmaker en zo bleef het bij 2-1.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!