België en Portugal spelen gelijk in teleurstellend duel

3 juni 2018, 00:39

België en Portugal kwamen zaterdagavond niet verder dan een doelpuntloze remise. Hoewel het vooraf een mooi affiche leek, wisten België en de regerend Europees kampioen nooit echt te vermaken. Beide landen kregen kansen, maar gescoord werd er niet.

De eerste kans in de wedstrijd was voor België. Yannick Ferreira-Carrasco schoot na een mooie actie in het zijnet. Even later slaagde Romelu Lukaku er net niet in om een voorzet van Dries Mertens goed te raken. Aan de andere kant probeerde Gonçalo Guedes het van afstand. Zijn poging zeilde echter over het Belgische doel. Ondanks de kansen die beide landen kregen werd er in de eerste helft uiteindelijk niet gescoord. 

Ook na rust was het weer België dat de eerste kans liet noteren. Jan Vertonghen, die zijn honderdste interland speelde, had de openingstreffer op zijn schoen. Doelman Beto bracht echter redding op de inzet van de verdediger. Veel meer viel er na rust niet te beleven. Beide bondscoaches voerden veel wissels door en dat haalde enigszins het tempo uit de wedstrijd. Ook de tweede helft bleef dus doelpuntloos. Tegenvaller voor België was het nog het uitvallen van Vincent Kompany. De verdediger leek op het oog een hamstringblessure op te lopen.

Voor België wacht nu nog een oefenwedstrijd tegen Costa Rica (11 juni) terwijl Portugal het 7 juni opneemt tegen Algerije.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen