Southgate beschermt Sterling: "Dit was de beste keuze"

3 juni 2018, 11:36

Raheem Sterling is deze weken vaak de gebeten hond in de Engelse media en bewees zichzelf een slechte dienst door zich te laat te melden bij de nationale ploeg. De speler van Manchester City kwam na een vakantie in Jamaica te laat aan bij het nationale keurkorps, maar stond zaterdag toch in de basis tegen Nigeria (2-1 winst).

Verwacht werd dat Gareth Southgate de buitenspeler op de bank zou zetten vanwege het te laat komen, maar de coach stelde hem op in de basis. "Ik moest een moeilijke keuze maken", reageert Southgate tegenover Sky Sports. "Raheem ligt al onder vuur in de media, dus fit was de beste keuze. Natuurlijk is het niet wenselijk als een speler te laat komt, maar dit was de beste oplossing. Een belangrijke taak voor mij in de komende zes weken is het beschermen van mijn spelers. Mijn ploeg steunt elkaar en de spelers helpen elkaar. Dat is belangrijk."

Engeland won zaterdag op Wembley met 2-1 van Nigeria, dat eveneens naar het WK gaat. Gary Cahill en Harry Kane scoorden voor The Three Lions.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen