De Roon voelt pijn van Italianen: "Gedeelde smart"

4 juni 2018, 07:54   Bijgewerkt: 4 juni 2018, 10:12

Net als het Nederlands elftal ontbreekt ook Italië de komende zomer op het WK. Dat de Italianen de eindronde missen, is volgens Marten de Roon hard aangekomen in het Zuid-Europese land. Maandagavond staat de 27-jarige middenvelder van Atalanta Bergamo - die zijn basisdebuut gaat maken - tegenover Italië.

De Italianen zijn lotgenoten van Oranje. Zij verloren meer dan een halfjaar geleden de play-offs van Zweden en ontbreken daardoor op het WK. "Het is hier een nog groter debacle dan dat Oranje in Rusland ontbreekt. Maar in onze kleedkamer bij Atalanta zijn we er na een tijdje ook maar om gaan lachen. Het is toch gedeelde smart", vertelt De Roon tegenover het Algemeen Dagblad.

Hoewel de Italianen het WK op de televisie moeten volgen, verwacht de Nederlandse middenvelder dat het snel goedkomt met La Squadra Azzurra. "Ik vind dat de Serie A als competitie echt aan het verbeteren is. Het niveau wordt hoger. Vrijdag heb ik Frankrijk - Italië bekeken. Frankrijk won terecht, met zijn geweldige voorhoede, maar ook Italië heeft zijn kansen gehad. Ze durfden aanvallend te spelen, hoog druk te zetten. Ik geef ze goede hoop voor het EK over twee jaar.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen