Familie Nouri stapt naar arbitragecommissie van KNVB

4 juni 2018, 08:34

De familie van Abdelhak Nouri stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB. Ajax weigert volgens de advocaat van de familie aansprakelijkheid te aanvaarden voor de ernstige en blijvende hersenschade die Nouri vorig jaar juli in Oostenrijk opliep. De afgelopen periode heeft de familie met Ajax getracht tot een oplossing te komen, maar dat overleg heeft niets opgeleverd.

In een persbericht wordt uitgelegd waarom de familie zich genoodzaakt voelt naar de arbitragecommissie te stappen. "De familie heeft kennisgenomen van de resultaten van het intensieve onderzoek dat verricht is door John Beer en Lucas Hogeling van Beer Advocaten. Zij hebben overtuigend inzichtelijk gemaakt dat Abdelhak op 8 juli 2017 op het veld in Oostenrijk niet de juiste zorg verleend heeft gekregen. De resultaten van dit onderzoek stemmen zeer droevig. Niet alleen leeft de familie nu bijna een jaar met de ernstige gevolgen van de collaps van Abdelhak, zij moeten nu ook leven met de wetenschap dat deze gevolgen hoogstwaarschijnlijk hadden kunnen worden voorkomen indien op een juiste en adequate wijze zou zijn ingegrepen."

"De familie heeft de afgelopen periode getracht om in overleg met Ajax te komen tot een oplossing waarin de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid door Ajax zou worden erkend. Helaas heeft Ajax iedere aansprakelijkheid van de hand gewezen en stellen zij zich op het standpunt dat de verleende zorg wel toereikend en adequaat is geweest. Dit maakt ieder verder overleg zinloos nu juist de erkenning van verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor het leed dat Abdelhak is aangedaan een uitdrukkelijke voorwaarde is voor de familie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen