Touré veegt vloer aan met Guardiola: "Was wreed tegen mij"

4 juni 2018, 19:20

Yaya Touré is niet te spreken over de menselijke aspecten van Pep Guardiola. De Ivoriaanse middenvelder werkte de afgelopen twee seizoenen samen met de Spaanse hoofdtrainer en heeft het gevoel dat zijn huidskleur er mede voor heeft gezorgd dat hij weinig speelde. 

De 35-jarige middenvelder moest het in het afgelopen seizoen doen met een bijrol en is niet te spreken over de houding van Guardiola jegens hem. "Hij was wreed tegen mij. Denk je echt dat Barcelona zo met Iniesta was omgesprongen? Ik vroeg me af of het niet vanwege mijn huidskleur was", stelt hij tegen France Football. "Ik ben niet de eerste die het over deze verschillen in behandeling heeft. Bij Barcelona hebben sommigen ook die vraag gesteld. Misschien worden Afrikanen niet altijd op dezelfde manier behandeld als anderen. Als we ons realiseren dat hij vaak problemen heeft met Afrikanen, waar hij ook gaat, stel ik mezelf vragen.'' 

De Ivoriaan verwacht dat Guardiola zijn aanpak niet zal wijzigen. "Hij is te intelligent om in de val te lopen. Maar de dag dat hij een team zal afstemmen op vijf Afrikanen, niet genaturaliseerd, beloof ik dat ik hem een taart zal sturen", besluit hij cynisch.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen