Karius liep hersenschudding op in de Champions League-finale

4 juni 2018, 21:16

Er is maandagavond zeer opmerkelijk nieuws over Loris Karius naar buiten gekomen. De doelman van Liverpool ging in de Champions League-finale tegen Real Madrid twee keer gigantisch in de fout en benadeelde niet alleen zichzelf, maar ook iedereen met een Liverpool-hart. Er is maandag echter een mogelijke reden voor zijn geschutter naar buiten gekomen: Karius kampte namelijk met een hersenschudding.

Tot die conclusie is het Massachusetts General Hospital gekomen. Het ziekenhuis heeft de Duitse keeper onderzocht na het duel met Real en heeft vastgesteld dat hij met een hersenschudding kampte. Dat bevestigt het ziekenhuis maandag in een statement. "We zijn tot de conclusie gekomen dat hij een hersenschudding heeft opgelopen in de wedstrijd", zegt dokter Ross Zafonte. Dat moet volgens het ziekenhuis zijn gebeurd tijdens een botsing met Sergio Ramos na een corner in de eerste helft. De fouten maakte hij in het tweede bedrijf.

"Hierdoor kan zijn ruimtelijke oriëntatie achteruit zijn gegaan. Ook met andere symptomen van een hersenschudding had hij te maken. Het zou kunnen dat die problemen invloed hebben gehad op zijn spel in de wedstrijd", aldus Zafonte namens het ziekenhuis.

De 24-jarige Karius, die met Liverpool met 3-1 verloor in Kiev, herstelt goed van de hersenschudding.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen