Koeman maakt de balans op: "Ik ben niet heel negatief"

4 juni 2018, 23:39

De kop is eraf voor Ronald Koeman, zijn eerste serie duels als bondscoach van het Nederlands elftal zijn achter de rug. De keuzeheer sloot zijn eerste reeks van vier duels maandag af met een gelijkspel tegen Italië (1-1). Zeer positief over de nabije toekomst over Oranje is hij niet, maar toch houdt Koeman de moed erin.

Net als tegen Slowakije begon Oranje ook vanavond slecht aan de wedstrijd. "In de eerste helft was het wederom niet goed", analyseert Koeman bij Veronica. "We toonden weinig initiatief en waren slordig aan de bal. Een paar keer kwamen we goed weg. Italië kreeg twee grote kansen. We hadden moeite met hun lopende mensen en kwamen zelf te weinig aan het voetballen."

Gelukkig voor Koeman rechtte Oranje de rust na de pauze enigszins. Een late gelijkmaker van Nathan Aké was genoeg voor een remise. "We voetbalden in ieder geval vrijer en toonden meer initiatief. Ik vond de inbreng van Daryl Janmaat positief. Toch, als je denkt dat je het onder controle hebt, krijg je de goal tegen. Gelukkig kwamen we nog op 1-1 in een fase waarin we het ook verdienden. Alle wissels waren in aanvallend opzicht, meer konden we niet doen."

Koeman en het Nederlands elftal hebben nu zomervakantie, om na de zomer te gaan spelen in de Nations League. Er is desondanks nog genoeg werk aan de winkel voor de bondscoach. "We hebben tot die tijd nog veel tijd om het intern door te spreken. We willen werken naar een vaste groep. Het moet duidelijk worden wat de basisploeg gaat worden", aldus Koeman, die weet het dat beter zal moeten. "Ik had natuurlijk niet verwacht dat het allemaal geweldig zou zijn toen ik begon. Ik wist dat een aantal dingen beter moest, maar ik ben niet heel negatief. Straks gaat het om het echie, dan moet het beter. We spelen tegen goede tegenstanders, dus we kunnen aan de bak."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen