Utrecht hengelt 'toptalent' binnen: "Lijkt op Mertens"

5 juni 2018, 16:10   Bijgewerkt: 5 juni 2018, 16:34

FC Utrecht heeft een zeer fraaie slag geslagen op de transfermarkt. De Domstedelingen weten zich verzekerd van de diensten van Othman Boussaid, die overkomt van Lierse SK. Beide partijen zijn een contract voor drie seizoenen overeengekomen.

Boussaid stond in het afgelopen seizoen veertien keer in de basis bij Lierse. Een knappe prestatie, omdat hij pas achttien jaar is. In het seizoen 2016/2017 had hij al zijn debuut gemaakt in de hoofdmacht, maar afgelopen jaar stond in het teken van zijn doorbraak.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is in zijn nopjes met de transfer. "Othman is erg talentvol en enorm ambitieus", reageert hij. "Je kan hem vergelijken met Dries Mertens, niet heel lang maar hij heeft een enorme drive, snelheid en is technisch zeer vaardig. We hebben met Othman een gedegen plan uitgestippeld waarin hij zal meetrainen met het eerste elftal, maar naar verwachting eerst zijn wedstrijden zal spelen voor Jong FC Utrecht in de Jupiler League. We hebben er echter alle vertrouwen in dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie snel te zien is in wedstrijden van het eerste elftal van FC Utrecht."

Utrecht heeft in de verbintenis een optie bedongen op een extra voetbaljaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen