Generale repetitie Rusland mondt uit in teleurstelling

5 juni 2018, 20:14   Bijgewerkt: 5 juni 2018, 21:14

Volgende week donderdag trapt Rusland onder toeziend oog van de gehele voetbalwereld het WK af tegen Saudi-Arabië, maar het gastland lijkt nog allerminst klaar voor de start van het toernooi. De laatste oefeninterland voor het WK is voor Rusland dinsdag in een teleurstelling geëindigd. Tegen Turkije bleef het steken op 1-1.

Voor rust kwam Rusland in het stadion van CSKA Moskou nog wel op voorsprong. Op aangeven van spelmaker Alan Dzagoev maakte Aleksandr Samedov het karwei keurig af, door de keeper van Turkije te verschalken met een stiftje. Dat was nog enigszins hoopgevend voor Rusland, maar na de pauze kwam Turkije langszij. Het land dat niet naar het WK gaat trof doel via Yunus Malli, die geen strobreed in de weg werd gelegd door de Russische verdediging: 1-1.

Daarmee was ook de eindstand bereikt. Voor Rusland is de remise een nieuwe domper in een matige serie van oefeninterlands. Het land wilde graag in topvorm aan het WK beginnen, maar moet constateren dat de ploeg de smaak nog niet te pakken heeft. Vorige week werd er al verloren van Oostenrijk, terwijl ook de Confederations Cup vorig jaar moeizaam verliep voor Rusland. Er werd gewonnen van Nieuw-Zeeland, maar daarna verloor de ploeg van Stanislav Cherchesov van Portugal (0-1) en Mexico (1-2).

Ook de oefeninterlands daarna verliepen niet succesvol. Er werd gewonnen van Zuid-Korea en gelijkgespeeld tegen Iran, maar de overige wedstrijden tegen Argentinië (0-1), Spanje (3-3), Brazilië (0-3) en Frankrijk (1-3) leverden allemaal geen overwinning op. De laatste zege van Rusland dateert zodoende alweer uit oktober vorig jaar.

Rusland speelt volgende week donderdag, op 14 juni, tegen Saudi-Arabië.

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen