Hooiveld duikt na degradatie met Twente op in de VS

5 juni 2018 – Jos Hooiveld heeft een nieuwe werkgever gevonden en gaat aan de slag in de Verenigde Staten. Hij heeft dinsdag een contract getekend bij Orange County Soccer Club, dat uitkomt op het tweede niveau in Amerika.

Hooiveld duikt na degradatie met Twente op in de VS

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De 35-jarige verdediger degradeerde afgelopen seizoen met FC Twente en beschikte in Enschede over een aflopend contract. Dat geeft hem de mogelijkheid om transfervrij over te stappen naar Orange County Soccer Club. Daar wordt hij met open armen ontvangen. De verwachtingen zijn hooggespannen van de verdediger, die afgelopen seizoen zestien Eredivisie-duels afwerkte.

"We zijn blij dat we een speler kunnen halen met ervaring en leiderschapskwaliteiten", zegt hoofdtrainer Braeden Cloutier. "Hij heeft op het hoogste niveau gespeeld en is een winnaar. Bovendien is hij erg gemotiveerd om bij ons te komen spelen. Jos gaat van grote waarde zijn voor ons, zowel op het veld als daarbuiten. Met de komst van Jos bouwen we verder aan een team dat voor de titel kan strijden."

Hooiveld speelde in het verleden voor onder meer AIK Fotboll (Zweden), Inter Turku (Finland), Southampton (Engeland) en FC Kopenhagen (Denemarken).

Orange County Soccer Club staat momenteel vijfde in de B-groep van de United Soccer League.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd