UEFA maakt prijzengeld voor Europese competities openbaar

5 juni 2018, 23:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA heeft dinsdagavond een inkijkje gegeven in de financiële huishouding voor het komende seizoen. De bond maakt op de eigen website bekend wat de opbrengsten van de deelnemers aan de Champions League en de Europa League kunnen zijn.

Duidelijk is, zoals verwacht, dat de Champions League-ploegen veel meer geld in het laatje krijgen dan de Europa League-ploegen. Elke CL-deelnemer krijgt sowieso 15,25 miljoen euro op de rekening gestort en kan dat bedrag al snel zien oplopen. Een zege in de groep levert 2,7 miljoen euro op, terwijl een gelijkspel goed is voor 900.000 euro. Een club die de tweede ronde haalt, harkt nog eens 9,5 miljoen euro binnen. De winnaar van de Champions League kan op negentien miljoen euro rekenen.

Europa League

Waar de Champions League een zeer lucratieve business is, geldt dat niet voor de Europa League. De inkomsten van de 48 deelnemers aan de tweede Europese competitie staan in groot contrast met de CL-ploegen. Elke deelnemer krijgt 2,92 miljoen euro op de rekening en krijgt voor een zege in de groepsfase 570.000 euro. Een gelijkspel levert 190.000 euro op. Het halen van de tweede ronde is goed voor een half miljoen euro, terwijl de winnaar 8,5 miljoen euro tegemoet kan zien.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen