'Clubs gooien veranderagenda voor Eredivisie in de prullenbak'

6 juni 2018, 15:00   Bijgewerkt: 6 juni 2018, 15:35

Plannen om de Eredivisie drastisch te veranderen, zijn weer volledig mislukt. Dat meldt Voetbal International woensdag na de algemene vergadering van de KNVB. Clubs waren het enkel eens over de beloftenploegen, die in de voetbalpiramide enkel nog met spelers onder 23 in actie mogen komen. De rest van de voorstellen kon de prullenbak in.

In Zeist werd woensdag de zogenaamde 'veranderagenda' besproken. De stuurgroep met Edwin van der Sar (Ajax), Hans Nijland (FC Groningen) en Adriaan Visser (PEC Zwolle) had hierin de afgelopen periode de regie. Maar na zeven maanden vergaderen over het verbannen van kunstgras, herverdeling van tv-gelden, een kleinere Eredivisie naar Belgisch idee met een zwaardere degradatieregeling en bescherming van de jeugdopleidingen hebben niets opgeleverd.

Volgens VI is er bij clubs weinig vermogen om over hun schaduw te stappen. 'Daarnaast maakte de vereiste stemverhouding (een vijf zesde meerderheid) een akkoord vrijwel onmogelijk', schrijft het weekblad. Plannen voor een complete herstructurering  zullen opnieuw gesmeed moeten worden, mogelijk met een extern bureau.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen