Ajax en PSV kunnen miljoenen verdienen bij CL-plaatsing

6 juni 2018, 21:41

De UEFA heeft het prijzengeld voor de Champions League van aankomend seizoen bekendgemaakt. Ajax en PSV kunnen al flink geld verdienen als alleen de groepsfase wordt gehaald. Dat levert per club namelijk ruim vijftien miljoen euro op. 

Ook wanneer PSV en Ajax de groepsfase niet weten te behalen, levert deelname aan de voorrondes nog iets op. PSV stroomt in in de vierde en laatste voorronde en krijgt bij directe uitschakeling toch nog vijf miljoen euro mee. Wanneer Ajax meteen wordt uitgeschakeld pakt het toch nog 380.000 euro mee.

De clubs die de voorronde van de CL weten te bereiken krijgen allen 15,25 miljoen euro. In de knock-outfase loopt het prijzengeld vervolgens snel op. Deelnemen aan de achtste finales levert 9,5 miljoen op. De clubs in de kwartfinales mogen 10,5 miljoen euro bijschrijven en de halve finale brengt twaalf miljoen op. De finalisten krijgen vervolgens nog eens vijftien miljoen euro en voor de winnaar is er nog een extra prijs van vier miljoen.

Daar komen ook nog eens premies bovenop. Onder de 32 clubs die deelnemen aan het hoofdtoernooi wordt een bedrag van 585 miljoen euro verdeeld. De verdeling van dit bedrag gebeurt aan de hand van de ranking. Als laatste komen er nog tv-gelden bij. PSV krijgt als kampioen van Nederland 55 procent van de rechten, Ajax de rest. Wanneer maar één van beide clubs de groepsfase bereikt, ontvangt die club alle tv-gelden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen