Rose: "Maak me zorgen over racisme in Rusland"

6 juni 2018, 18:45

Danny Rose is bang tijdens het WK in Rusland veelvuldig met racisme geconfronteerd te worden. De linksback van Engeland heeft daarom laten weten dat hij niet wil dat zijn familie ook naar Rusland zal reizen om hem te zien spelen. Bondscoach Gareth Southgate deelt de zorgen van Rose.

"Over mijzelf maak ik me niet echt zorgen. Maar tegen mijn familie heb ik gezegd dat ik niet wil dat ze naar Rusland gaan. Vanwege racisme en alles wat er kan gebeuren. Ik wil me geen zorgen hoeven maken over hun veiligheid", zegt hij in gesprek met The Evening Standard. "Mijn vader was verdrietig, want voor hem is dit misschien de enige keer dat hij mij op een WK kan zien. Maar op de één of andere manier mag Rusland het WK organiseren. Daar moeten we mee omgaan."

Southgate sloot zich daar op de persconferentie van woensdag bij aan. "Ik sta voor honderd procent achter Danny. In de perfecte wereld zouden we bij racisme van het veld moeten stappen. Maar dat betekent dat we waarschijnlijk naar huis worden gestuurd. Dat willen de spelers ook niet, ze hebben hier hun hele leven naartoe gewerkt."

Het WK Voetbal Spel 2018. Minimaal 8.000 Euro aan prijzen! 1ste prijs is 5.000 Euro!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen