Stewart krijgt droombaan in Verenigde Staten: "Er is veel talent"

7 juni 2018, 10:04

Een droom gaat in vervulling voor Earnest Stewart. Hij werd woensdag benoemd als de 'general manager' van de Amerikaanse voetbalbond. Op korte termijn is zijn taak om een nieuwe bondscoach aan te stellen. Dat moet uiteindelijk leiden tot het verwezenlijken van het langetermijndoel: plaatsing voor het WK in 2022.

De topfunctie, nieuw in het leven geroepen door de Amerikaanse voetbalbond, kan volgens Stewart niet letterlijk worden vertaald naar algemeen directeur. "Ik ga me voornamelijk bezighouden met technische zaken. Alles rondom het A-team en de coaches daaromheen", zegt Stewart tegenover het Algemeen Dagblad. De oud-voetballer zou recentelijk ook in beeld zijn geweest bij de KNVB. "Ik heb altijd gezegd dat ik nog een keer wilde werken in Amerika. Een terugkeer in Nederland zou dan nog te vroeg zijn voor mij."

Net als Nederland zijn de Verenigde Staten er niet bij op het WK. "Dat we ons niet hebben geplaatst voor het WK is heel zonde maar ik denk niet dat het structureel is. Er worden steeds meer echte voetbalstadions gebouwd, het aantal toeschouwers stijgt en er worden heel goede salarissen betaald in de MLS. Er is veel talent. Zeker nu andere sporten als american football onder druk staan vanwege de hersenonderzoeken die er naar gedaan worden, kiezen jongeren eerder voor voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen