Spoorboekje: Fekir naar Liverpool, Oranje Leeuwinnen spelen

8 juni 2018, 07:00   Bijgewerkt: 7 juni 2018, 22:38

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 8 juni.

Nieuws

Fekir naar Liverpool

L'Equipe kwam donderdagavond met het nieuws naar buiten dat de transfer van Nabil Fekir naar Liverpool zo goed als rond is. De sterkhouder van Olympique Lyon ondergaat naar verluidt vanochtend een medische keuring, waarna de overstap vandaag meteen wordt afgerond. 

Wedstrijden

Iran – Litouwen (16.00 uur)

Toch nog een oefenwedstrijd voor Iran. Het vaderland van Alireza Jahanbakhsh en Reza Ghoochannejhad kende een rommelige WK-voorbereiding nadat oefenpartner Griekenland verstek liet gaan, en vervolgens vervanger Kosovo ook afzegde. Het duel met Litouwen, op Russische bodem, moet bondscoach Carlos Queiroz gebruiken om de puntjes op de i te zetten, want over een week wacht Marokko.

Duitsland – Saudi-Arabië (19.30 uur)

Voordat de Duitse selectie dinsdag naar Rusland afreist, speelt het eerst vanavond nog de uitzwaaiwedstrijd tegen Saudi-Arabië. Zonder de geblesseerde Mesut Özil en Jerome Boateng gaat de formatie van Joachim Löw proberen om de WK-ganger opzij te schuiven in Leverkusen. 

Noord-Ierland - Nederland (20.30 uur)

De Oranje Leeuwinnen zijn op jacht naar een ticket voor het WK. Het team van Sarina Wiegman staat bovenaan in Groep 3 en ligt zodoende op koers voor een WK-ticket. Vanavond staat de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland op het menu. Oranje is de grote favoriet voor het treffen in Portadown, zeker omdat het heenduel in april in een 7-0 zege eindigde voor de Europees kampioen. 

Voetbal op tv

16.20 uur: FIFA WK magazine, NPO 1 – vooruitblik op het WK

19.20 uur: Duitsland – Saudi-Arabië, FOX Sports 2 – live verslag van oefenduel

20.00 uur: Noord-Ierland - Nederland (vrouwen), Veronica - WK-kwalificatiewedstrijd

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen